Fout
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Puerto de Mazarrón" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Cartagena

Cartagena
 
Cartagena is een stad die eigenlijk niet overgeslagen mag worden bij een verblijf aan de Costa Cálida. De stad biedt een ideale combinatie van oudheid en gezelligheid.
Het oude stadscentrum wordt beschermd door een oude zeemuur, Murella del Mar. Aan het einde van de zeemuur staat het gemeentehuis, een meesterstuk van modernistische architectuur, met een majestueze marmeren opgang.
Met meer dan 2500 jaar aan historie vindt u op elke hoek, in elke straat en op elk plein, monumentale voorbeelden van een rijk verleden.
Bezoekers kunnen de oorsprong van de stad ontdekken door overblijfselen van de Punische muur te bezoeken. Deze muur markeert het ontstaan van de stad door de Carthagers in 227 VC.
 
U krijgt de kans om het avontuur te beleven van het ontdekken van de monumenten die ons terugbrengen in de tijd wanneer Cartago Nova een van belangrijkste steden was van het romeinse Spanje. Dit bestaat uit het amfitheater, luxe huizen brede lanen en begraafplaatsen zoals de Torre Ciega of de Paleo-Christian necropolis van San Antón; en tempels of publieke baden.
Deze zijn alle voorzien van een prachtige collectie in de archeologische museums, het gemeentelijk archeologisch museum en het nationaal martitiem archeologisch museum.
Naast alle militaire architectuur, vindt u ook religieuze architectuur die zijn spoor heeft nagelaten in de vorm van barokke kerken met sculpturen en schilderijen van hoge artistieke kwaliteit, zoals de kerken van El Carmen, San Diego of Santo Domingo en, het meest opvallend, de kerk van van La Caridad, welke onder meer artistieke werken bevat uit de 18e en 19e eeuw.

Luxe huizen van welgestelde mijn-eigenaren zoals Casa Cervantes, La Casa Maestre, het Aguirre Palacio de La Casa Clares, zijn open voor het publiek, maar ook andere gebouwen zoals het Gran Hotel, of de gebouwen van verschillende instituten, zoals het Consistorial Palacio of het treinstation, zijn open voor bezichtiging. In deze periode werd de Isaac Peral's onderzeeer gebouwd, misschien wel het bekendste monument van de stad.
JoomSpirit