Fout
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Puerto de Mazarrón" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Natuur

Natuur
Natuur
De Baai van Mazarron - Costa Calida strekt zich uit van Cabo Tiñoso tot Cabo Cope. Ze bestaat uit 40 stranden met rijke en gevarieerde flanken bestaande uit biezondere uitgravingen of erosies, maar ook tevens bodemverhogingen.Met een jaarlijks gemiddelde temperatuur van 18° C en meer dan 300 dagen zon per jaar, is dit gebied een paradijs op aarde
Mazarron bevindt zich in de regio Murcia in het kader biogeografische geeft aanleiding tot unieke ecosystemen in de Europese context. Veel van de soorten vlaggenschip van de Middellandse Zee in Spanje hebben hun laatste toevluchtsoord. De fauna is enorm divers. De dierenwereld van Spanje is gedeeltelijk Zuid-Europees-mediterraan van karakter met een aantal Afrikaanse elementen. We zien in de regio Murcia groot aantal soorten, zowel van land en zee.
De schatten die onderin de zee moeten ontdekt worden
In 't water breidt zich het grootste ecosysteem van de Middellandse Zee, de weiden van posidonie ( Posidonia oceanica ) uit.
Onder de belangrijke zeevegetatie leven mérous, langoesten, zeepalingen, dolfijnen, walvissen, inktvissen of murenes.
De plantengroei in Spanje is zeer rijk door de grote variatie in klimaat, hoogte en bodemgesteldheid. Het aantal endemische soorten is groot als gevolg van de geïsoleerde ligging, de Pyreneeën vormen een barrière voor migratie van soorten. Het biologische rijkdom bestaat uit een groot aantal endemische planten en dieren. In het zuiden van Spanje, kent Murcia een rijke en afwisselende flora met meer dan 3.000 verschillende soorten hogere planten : +/- 2.500 wilde planten en +/- 500 gewassen.
Het berggebied van de Sierra Espuña is een van de meest toegankelijke in Murcia. De Sierra Espuña is gelegen in het centrale deel van de regio Murcia, tussen de plaatsen Alhama de Murcia, Totana en Mula. Het is een gebied vol contrasten, waar bezoekers van alles vinden in bossen en de hoge bergen, rivieren en stuwmeren. Het heeft een hoogte van ongeveer 800 meter, en bereikt een maximale hoogte van 1583 meter. De ongelijke reliëf van de Sierra Espuña assortiment is precies een van de belangrijkste attracties, zoals zijn unieke en indrukwekkende landschappen, zoals de Paredes de Leyva rotswanden, de Cuchillos de El Bosque, de Muela plateau, en de ravijnen van de Gebas of la Hoz. Een andere merkwaardige eigenschap is de Pozos de Nieve, of sneeuw punten, waarvan de oorsprong uit de 16e eeuw, en die zich bevinden op een hoogte van 1.300 meter.

 

JoomSpirit