Fout
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Puerto de Mazarrón" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Cultuur

Cultuur

Cultuur en historie van de Costa Cálida Mazarron

Mazarrón is een stad en gemeente aan de zuid-oostkust van Spanje, in de provincie Murcia. De gemeente telt ongeveer 36.223 inwoners.De gemeente bestaat uit het landinwaarts gelegen Mazarrón, de nieuwe plaats Camposol, de haven- en badplaats Puerto de Mazarrón en Bolnuevo."Las Gredas" zijn bijzondere kalksteenformaties bij Bolnuevo. Ideaal voor zon en strand vakantie. Aan de Costa Calida in Spanje.

Mazorrón; het bezoeken waard!

Mazarrón is een toeristencentrum met een mijnbouwverleden, gaat u landinwaarts, dan kunt u de verlaten mijnlandschappen nog zien liggen. Maar het heeft ook een visserstraditie, nog te zien aan de vissershaven en visafslag. Er is genoeg te zien en te doen om zich te vermaken. In de stad zijn verschillende interessante gebouwen en ook bijzonder om te zien zijn de ‘Bolnuevo’. Door de erosie zijn allerlei bijzondere vormen gebeeldhouwd uit wit zandsteen.

Puerto de Mazarron

Het kustplaatsje Puerto de Mazarron is bekend als de Cornwall van Spanje met zijn mooie baaien en havens en vorm. Vanaf de stranden kunt u verschillende watersporten beoefenen, zoals duiken, parasailing en waterskiën. Neem dus uw zwemspullen mee uit uw vakantiehuis!

 Bolnuevo

Bolnuevo ligt via het strand verbonden met Puerto de Mazzaron, de stranden zijn breed en lang. Het toerisme heeft hier nog niet de overhand, vandaar is het erg ideaal voor gezinnen.Je kunt er in de verschillende restaurants heerlijk dineren. Rondom Bolnuevo zijn veel kleine baaitjes te vinden die gebruikt mogen worden voor zwem en vis gelegenheden. De grootste trekpleister is de Las Gredas. De prachtige zandsteen rotsen aan de kust.

 Isla Plana

De heerlijke stranden van de Spaanse Costa 's zijnsynoniem voor een heerlijke ontspannenstrandvakantie. De vernieuwde boulevard leent zich voor heerlijke wandelingen langs de kust lijn van Isla Plana.

 Camposol

Camposol is een van de grootste urbanisaties van de Costa Calida, veel buitenlanders hebben hier een nieuwe toekomst onder de zon opgebouwd. Het leuke kleine centrum heeft veel vertier voor iedereen. Er zijn verschillende barretjes, restaurantjes, bowling baan,supermarkt, diverse winkeltjes en een bodega.

 Cartagena

Cartagena was vroeger een van de belangrijkste havensteden. Handel met en naar Europa en daarmee rijkdom was er volop. Om de stad te beschermen tegen eventuele plunderaars werden er vestingsmuren en forten gebouwd. De restanten van deze beschermingsvormen zie je nog steeds terug. De oude vestingsmuren zijn namelijk nog (bijna) geheel in tact. In Cartagena staat het sterkste en grootste fort ooit gebouwd door de Spanjaarden: het Castillo de San Felipe de Barajas. Het reusachtige bolwerk, waarvan de bouw begon in het jaar 1536 en pas eind 18e eeuw definitief werd voltooid, is gevestigd op de strategische heuvel San Lázaro waarmee aanvallen vanuit de baai van Cartagena en vanaf land gepareerd konden worden. Zeer geavanceerd is het tunnnelsysteem, een complex doolhof van tunnels zo ontwikkeld dat elke klank door weerkaatsing hoorbaar is. Je kunt zelf op ontdekkingstocht gaan in een aantal tunnels en zo ervaren hoe de soldaten zich hier gevoeld moeten hebben.

Prachtige pleinen

Als koloniale stad heeft Cartagena enkele prachtige pleinen. Het meest centrale daarvan is Plaza Bolivar, een belangrijke ontmoetingsplaats. Elke avond komen hier mensen bij elkaar om bijvoorbeeld een potje schaak te spelen. Het plein is omgeven door enkele karakteristieke koloniale gebouwen. Een ander leuk en vooral levendig plein is Plaza de Santa Domingo. Behalve leuke lunchspots en cafétjes, staat hier ook de oudste kerk van Cartagena: de Iglesia de Santo Domingo. Ook het Plaza de los Cochos is erg bijzonder; dit plein diende vroeger als slavenplaats.

Kerken & kathedralen

Ook typerend voor de koloniale invloeden, is het grote aantal kerken waarover Cartagena beschikt. Behalve de Iglesia de Santo Domingo, is ook de kathedraal van Cartagena het bezoeken waard. De bouw hiervan begon al in de zestiende eeuw, maar plunderingen van Engelse piraten gooiden roet in het eten. De kathedraal moest gedeeltelijk opnieuw worden gebouwd. Toch heeft de kathedraal vandaag de dag nog zijn originele vorm. Verder zijn de Iglesia de San Pedro Claver en de Iglesia de Santo Toribio de Mangrevio twee bijzondere kerken.

 Convento de la Popa

Voor een geweldig uitzicht over de stad moet je naar Convento de la Popa, een oud en mooi klooster, gelegen op 150 meter hoogte. De heuvels waarop dit klooster is gebouwd, deden lang geleden dienst als schuilplaats voor weggelopen slaven. Later was het klooster ook het toneel van strijd en deed het dienst als fort. Om op de heuvel te komen moet je een halfuur lopen. Dit wordt echter om veiligheidsredenen afgeraden. Neem daarom een taxi.

 Murcia

Murcia is een stad met een rijke historie, die terug te voeren is tot het begin van de negende eeuw. De stad is van oorsprong Arabisch en speelde in die tijd een belangrijke rol op het gebied van handel en oorlogsvoering. Behalve delen van de stadsmuur en de historische vondsten in het archeologisch museum zijn tegenwoordig nog maar weinig overblijfselen van het Arabische Murcia te vinden. De huidige stad ontstond onder Christelijk bewind en dat is overal duidelijk te zien. Langs twee van de belangrijkste wegen die door de stad lopen, staan talloze schitterende gebouwen die hun oorsprong vinden in de middeleeuwse gildencultuur. In de 18e eeuw maakte Murcia een enorme groei door. De stad breidde zich uit tot ver buiten de eeuwenoude stadsmuren. In de nieuwe stadsdelen verrezen prachtige, barokke kerken. Het meest prestigieuze religieuze bouwwerk van de stad is de kathedraal. Er werd eeuwenlang aan gebouwd en als gevolg daarvan vertoont de kathedraal een scala aan architectonische stijlen, zoals de barokke voorgevel, de gotische Puerta de los Apóstoles en de renaissancistische Junterón-kapel. Rondom het imponerende gebouw staan nog meer voorbeelden van 18e-eeuwse architectuur, zoals het Bisschoppelijk Paleis. Iets verderop zijn 19e-eeuwse bouwwerken te vinden, met als meest spectaculaire voorbeeld het casino.

 Totana

Totana is een gemeente in de Spaanse provincie Murcia in de regio Murcia met een oppervlakte van 289 km². Totana telt 29.211 inwoners (2009). Totana Het centrum is gelegen op 20 minuten van Mazarron en combineert Moorse architectonische stijlen met Barok; de landbouw is de belangrijkste economie van de stad waar druiven, amandelen en squash worden geteeld en deze zijn te vinden in overvloed op de wekelijkse markt. Aardewerk is een andere economische activiteit in het gebied met meer dan 50 aardewerk winkels die wereldwijd worden geëxporteerd. Totana stad heeft ook een busstation en het treinstation waardoor het gemakkelijk bereikbaar.

 

Dagtrips (1)

JoomSpirit